Redaksjonen

Vilde

Vilde Alette Monrad-Krohn holder på med en bachelor i allmenn litteraturvitenskap. Hun var tidlig ute med å melde sin interesse for BokTorsdag, allerede i desember 2013, faktisk. Bøkene i Vildes bokhylle kan grovt settes i to sjangere: de fine hardback-variantene som ingen får røre og paperback-variantene som er så skriblet ned at forfatterens ord til tider er byttet ut med hennes egne. Hun mener ingenting har mer sjel enn en nedlest bok, derfor er nattbordet ustødig sammensatt av gamle arvebøker. Trenden i bokhylla er engelsk litteratur, og det er først de siste årene hun har fått øynene opp for norsk litteratur. Til det norske kommer seg under huden hennes, er Vildes all time favourites Virginia Woolfs To the Lighthouse, Emily Bröntes Wuthering Heights og Philip Roths American Pastoral.

Sigrid

Sigrid Skarseth studerer estetikk og litteratur på Blindern og ble med i BokTorsdag i januar 2014. Hun er i 2015 PR-ansvarlig i Kulturutvalgets styre. Sigrid er en ordensfrik når det gjelder bokhylla. Hun kan bruke timesvis på å studere, sortere og plassere. Det fins tross alt klare regler for hvordan bøkene tar seg best ut. (At bokhylla er det viktigste møblementet i leiligheten er det ingen tvil om). Dersom vi tar en nærmere titt fins et sammensurium av klassikere, ungdomsbøker, populærlitteratur og ukjente perler. Og mens det sakte pløyes gjennom klassiker etter klassiker, fortsetter hun å kjøpe nye bøker som hun egentlig ikke har tid til å lese. På nattbordet akkurat nå: Rousseaus Confessions og Frit Flet – fællesbogen av Knutzon, Moestrup og Aidt.

Ingeborg Misje tok BokTorsdag med storm i februar 2014. Hun studerer samfunnsvitenskap på første året.

Ingvild Boberg studerer japansk og er barnebokforfatter in spe. Ingvild har en tendens til å bli VELDIG HØYLYDT når det gjelder litteratur. Og litteraturpolitikk. Og kjønn. Og … det meste, egentlig. Når hin ikke jobber med å oversette japanske tekster om nepalsk øl og udødelige blomster, går lesingen i de fleste andre retninger, og gjerne samtidig. For øyeblikket ligger Terry Pratchett, De elendige, og Sonya Hartnett på nattbordet. Eller pulten. Eller i senga. Ingvild er ikke så nøye på akkurat det. Hin ble del av BokTorsdag i april  2014 og har siden august 2014 vært ansvarlig for bloggen.

Kristin Lorentsen går første året på master i Nordisk litteratur på Blindern. Hun har alltid elsket bøker, og Ronja Røverdatter var hennes store forbilde som liten. Nå, i en litt eldre versjon, er det fortsatt de røvete og litt mystiske historiene som fenger henne. Så når hun ikke leser pensumlitteratur er det gjerne slike romaner som blir prioritert. John Irvings Hotel New Hampshire er en favoritt som fortjener en relesning etter en 10-års periode på hylla, og hun synes ventetiden på nye tilskudd i fantasyseriene A Song of Ice and Fire og The Kingkiller chronicle er uutholdelig. Kristin er påtroppende redaktør for 2015.

Maren Simonsen kom til BokTorsdag i august 2014, og ble kort etter ansvarlig for BokTorsdags sosiale liv! Hun studerer nordisk litteratur og arbeider som anmelder for Unge National. Når hun ikke er i farta, tilbringer hun helst tiden i en sofa på St.Hanshaugen sammen med Karl Ove, Linn eller Per Olov (Les: Knausgård, Ullmann, Enquist). Etter å ha oppdaget at svensk litteratur selges til studentpris(!), har bokhylla hennes fått nye innflyttere med navn som Södergran, Lindgren, Strindberg og Tranströmer. Hun synes ikke det er galt å bli ruinert, så lenge det gjøres av den svenske kremen av forfattere. Maren har ikke nattbord, men hadde hun hatt ett ville det sikkert ligget en bok av typen ”bør-lese” sammen med den boka hun faktisk leser, ved siden av en nesespray og en liten notatbok til egne nedtegnelser, da, såklart.

Johanne Walle Jomisko er et nytt tilskudd til BokTorsdag, og ble på nyåret ny PR-ansvarlig i redaksjonen. Hun fullfører snart en bachelor i nordisk litteratur. Bokhylla er full av en blanding av gamle favoritter og nyere skjønnlitteratur hun håper å få pløyet gjennom i feriene. Etter å ha begynt på nordisk har favorittforfattere som Haruki Murakami og Donna Tartt fått selskap med Hamsun, Vesaas og Knausgård. På nattbordet ligger for øyeblikket Dostojevskijs Forbrytelse og Straff og Michail Bulgakovs Mesteren og Margarita.


Tidligere medlemmer:

Kristin Vego

Camilla Gulbrandsen

Reklamer

Noe på hjertet?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s