Program

29.01 Den skrivende studenten

Det er begynnelsen på et nytt semester, og i den anledning vil vi vie åpningsuka vår til studentene som skriver. Hva skriver man om, hvor finner man tid, og hvordan foregår prosessen? Skrivende studenter er det mange av, og vi har fått tak i en av dem. I oktober gav Kristian Wikborg Wiese ut romanen Avtrykk. Kristian holder på med en master i Nordisk litteratur og vi lurer på hvordan han fant tiden, inspirasjonen og forlaget midt i studenttilværelsen. Kom for å høre Kristians historie, kom for å bli inspirert og kom for å feire et nytt semester med litteratur!

12.02 Norges litteraturhistorie på 60 minutter – med Hans Olav Lahlum

Ibsen, Hamsun, Knausgård, Undset, Solstad og Skram. Liker du å lese, men mangler et historisk perspektiv? Vi inviterer historiker, forfatter og sjakkentusiast Hans Olav Lahlum for å gi oss en lett og underholdende innføring i Norges litteraturhistorie de siste to hundre år.

26.02 Sex i litteraturen

Sex selger, sex frastøter, sex opphisser, sex overskrider, sex er overalt. På 50-tallet sprengte Agnar Mykle og Jens Bjørneboe kulturens intimsoner med sex som språklig granat. I dag opplever vi en litterær-erotisk renessanse der Christian Grey og pornografien gjør sex til allemannseie. BokTorsdag inviterer til samtale om hva det vil si å undersøke begjæret og hvordan erotikken og litteraturen forenes.

12.03 Hvem er litteraturkritikeren?

Hvorfor leser vi det vi leser, hva er god litteratur og hvordan presenteres litteraturen for oss? BokTorsdag har invitert Ingunn Økland og Bernhard Ellefsen til en samtale om litteraturkritikkens rolle i Norge i dag. Hvor mye påvirkningskraft har egentlig en kritiker? Og hvordan håndterer de makten som følger med kritikerrollen?

26.03 Stemplet: Dameroman!

Utskjelt underholdningslitteratur kun for damer? Eller sterke kvinner i kamp mot sin skjebne? Hva er egentlig en ”dameroman”, og hvem har makten til å avgjøre om en bok er en dameroman eller ikke? Caterina Cattaneo, forfatter av Jeg sluttet å telle dager, er provosert av forlag og kritikere som vil plassere hennes bok i bås, mens Sigrid Combüchen enkelt og greit satt sin egen merkelapp på boken sin da hun kalte den Spill – en damroman. BokTorsdag inviterer de to forfatterne til diskusjon om dameromanen og definisjonsmakt.

09.04 Fra tekst til teater, eller omvendt?

Dramatikere som Arne Lygre «skriver […] for at ulike scenekunstnere skal lage sitt kunstverk av min litteratur». Denne vårkvelden vil skuespillere fra Teater Neuf iscenesette utdrag fra norske samtidsdramaer, med fokus på den kreative bearbeidelsen av teksten. Etterpå vil Vera Krohn-Svaleng, tidligere teatersjef for Teater Neuf og nå dramaturg ved Trøndelag Teater, samtale om veien fra tekst til scene og om hvilken rolle teksten har i teateret i dag.

23.04 Ondskap i barnelitteraturen

Barn ser mer enn man tror. Litteraturpedagog og stipendiat Kjersti Lersbryggen Mørk jobber med ondskap i barne- og ungdomslitteratur. Hvordan problematiseres traumer og overgrep når de fortelles fra et barns perspektiv? BokTorsdag inviterer til en ondskapsfull aften.

Reklamer

Noe på hjertet?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s