Arrangementer

Årets første BokTorsdag!

BokTorsdag innledet semesteret med besøk fra litteraturbloggen Bokmerker. Kristin Storrusten, Nordis Tennes, Linn Strømsborg og Rose Fagerheim underholdt oss med sine leseerfaringer fra høsten 2013. Det ble en riktig så trivelig kveld!

Bloggerne meddelte et tydelig engasjement, nesten en slags omsorg, for flere av høstens bøker. Oppløsningstendenser av Nina Lykke var en av favorittene.

«Det er ikke bare bunnløst forfall, altså!»

Romanen ble beskrevet som grotesk og mørk, men den hadde likevel klart å gi flere av bloggerne en oppløftende leseropplevelse. Kanskje kom dette av at Lykkes roman, i all sin skittenhet og råskap, er skrevet så vakkert at den både tirrer tårer og latter hos leseren.

Nordis la heller ikke skjul på sin svakhet for Ylva Ambrosia Wærenskjolds Kom hjem når sorgene har løpt forbi. Det er en bok som vokser på deg, i følge Nordis.

 «Dette er ikke et lynnedslag.»

Boken bærer preg av å være gjennomtenkt. I tillegg til å være kroppslig og voldsom, er den også eksperimentell i sin form. Hun må ha finslipt ordene og gjort seg klar, mente Nordis. Kom hjem når sorgene har løpt forbi beskriver store følelser og handlinger i bisetninger og mestrer, i følge bloggerne, kunsten å skape forskjellig hastighet i ord over sidene.

» Wærenskjold skriver brutalt, som om ordene kommer ut av en kran: Først litt og litt, kun to-tre setninger på hver side, så skrus kranen på fullt, språket raser avgårde og fyller hele siden. Det er en intens leseropplevelse.»

Kanskje gikk du glipp av BokTorsdag og bloggernes tanker og tips, men jeg håper du nå vet hva du må gjøre – løpe til nærmeste bibliotek og fordele din oppmerksomhet på disse bøkene.

c

Reklamer

En tanke om “Årets første BokTorsdag!

  1. Tilbaketråkk: Bokmerker goes rikssynser

Noe på hjertet?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s